Szilvezteri menü rendelés

A szilveszteri  elviteles menü “a la Maru Tanya”

Modern életvitelünkben háttérbe szorultak a régi idők babonái, mégis az év bizonyos szakaszaiban olyan erőre kapnak, hogy még a fakanalat is ők forgatják. A szilveszter misztikus éjszakája, az újév első napja rengeteg hagyománnyal, babonával rendelkezik.

Az elmúlt esztendő hátrahagyása, az új évre való felkészülés fontos esemény. Az új esztendőbe való belépés legjobb előkészítésében, a gazdagság, termékenység, bőség elősegítésében rengeteg hasznos praktika, szokás és alapanyag áll rendelkezésünkre.
Régi paraszti hagyományok szerint az újévi jókívánságoknak nagy jelentőségük van, befolyásolják a következő évi munkát, a termést, az újévi cselekedetek hatással vannak az egész évre. Így a szilveszteri újévi ételek is a jövőt meghatározó tulajdonságokkal bírnak. Természetesen a magyar hagyományok is bővelkednek a szerencse és gazdagság varázslásának biztos fogásaival. Az év első napján első étekként lencselevest kell enni, mert akkor az újesztendő minden napján hasas lesz a pénztárcánk, sosem ürül majd ki. A lencsét tájegységekként más hüvelyessel, vagy sok apró szemmel bíró étekkel – ilyen például a köles vagy a rizs – helyettesítik. A sok apró szem a pénzt szimbolizálja. Talán a legismertebb szerencseszimbólum a ropogós pirosra sült malac, hogy még biztosabbra menjünk négylevelű lóherével a szájában.

Szilveszteri hidegtál
Hidegtál 1. 2690.-
Franciasaláta alap (25 dkg), tormás sonkatekercs 1 db, kaszinótojás 1 db, pikáns sajttekercs 1db, Csabai karaj 1 szelet, fűszeres csirke mell 1 szelet, díszítés.
Hidegtál 2. 2990.-
Majonézes, hagymás burgonyasaláta alap (25 dkg), tormás sonka tekercs 1 db, kaviárral töltött tojás 2 db, füstölt lazac szeletek, díszítés.
Lencsefőzelék virslis haséval 1390.-
Bőrös malackaraj, hagymás tört burgonyával, pezsgős párolt káposztával 3590.-
Kocsonya 890.-

 

Lencsefőzelék

A bőséges adagok egy főre érvényesek!

Előzetes megrendelés szükséges!

Rendelésfelvétel:

06 1 2204536 , 06 70 665 7762

Rendelését leadhatja: december 30. 12:00-ig

Az elkészült ételek átvehetők személyesen:

 December 31-én
11h és 18 óra között az étteremben
Jamuár 1-én ZÁRVA vagyunk!

Call Now Button
0